Ajánló

Új év, új bútor: Lakberendezési és bútor trendek 2022-ben

Új év, új bútor: Lakberendezési és bútor trendek 2022-ben

Organikus anyagok, natúr színek és geometriai szabályosság tarol a jövő évi bútortrendekben. December végén általában az elmúlt év összegzésével és a következő évbe való előretekintéssel telik az idő. Nincs ez máshogy a bútorok kapcsán sem, hiszen nemrég mutatták be a jövő évi trendeket, amik nagy valószínűséggel befolyásolni fogják a bútor vásárlásokat a következő időszakban.

1. Varázslatos pillanatok

Könnyed nőiesség, modern elegancia, leginkább ezekkel lehet jellemezni azt a bútor választást, ami megjelenhet a jövő év nappalijaiban és hálószobáiban. Egy pasztell zöld sarokkanapé, vagy halvány pink szekrénysor tökéletes központi eleme lehet ennek a stílusnak. Anyaghasználat tekintetében a nosztalgikus elemekkel jól harmonizál a bársony, a (mű)szőrme illetve a kötött és len anyagok. Ha pedig a szín és az anyagválasztás után még mindig nem lenne elég gyengéd hangulat a lakásban, akkor a virágminták tovább lágyítják az összhangot.

2. Bohém klasszikusok

2022-ben nemcsak a romantika, hanem a klasszikus elegancia is központba kerül majd. Egy szürke ülőgarnitúra rideg modernitásába egy kis bohém játékosságot vihet bele például a sárga szín, legyen szó akár a falakról vagy a szőnyegről. A bohém stílusjegyeket a geometriai formák és az absztakrt motívumok is remekül adják vissza. A takarók, párnák, sőt akár a függöny is pompázhatnak élénk mintákban. További kiegészítők esetében pedig üvegből, fémből vagy rozsdamentes acélból lehet választani. A fém anyag különes trendi tud lenni, ha feketére esik a választás.

3. Városi dzsungel

A ruhák terén már 2021-ben is találkozhattunk a kellemes, zöldes dzsungel mintákkkal, nagy levelekkel és indákkal. A jövő évben ezt a természetközpontú bútor trendet feldobja majd a nagyvárosias sikk: a rattan, a bambusz és a zöld kiegészül kékes árnyalatokkal. 2022-től, ebben a stílusban pompázhat az U alakú kanapé. Lehet ez napraforgósárga, kék, mély- és világoszöld, ezeket a színeket fehérrel is lehet párosítani. Anyagválasztásnál a természet közeli anyagok a nyerők, mint például a frottít, a len vagy a juta. Dekorációknál is visszakönhetnek ezek az anyagok, például szövött kaspók vagy képek formájában.

4. Naplemente a sivatagnál

2022-ben az élénk színeken és a természetközeli zöldön kívül a sivatag árnyalatai is jelentkezhetnek a bútor választékunkban. A stílus elemei az arany, a barna és a fehér. Egy gyönyörű világos szekrénysor, fehér párnák és homokszínű fal, máris kész egy kellemes sivatag a szobában. A trendhez tökéletesen passzoló anyag a rattan, a meleg fémek és a durva szövések.