Ajánló

Mire figyeljünk bútorbolt kiválasztásakor?

Mire figyeljünk bútorbolt kiválasztásakor?

Amikor fáradtak vagyunk, olyan ülőhelyet keresünk, ahol kényelem és nyugalom vár. Amikor pedig szétnézünk otthonunkban, bútoraink öltöztetik lakásunkat, visszamosolyognak ránk, a dekoráció részét képzik. Ezért is fontos, hogy otthonunk esztétikus és kényelmes bútorokkal legyen megtöltve.

A feladat – bár egyszerűen hangzik – a legelső „nehézség” a bútorbolt kiválasztásánál kezdődik. Ha van is elképzelésünk, milyen bútorokat szeretnénk, és meg tudjuk találni egy-egy online bútorbolt katalógusában, felmerül a kérdés: Mire kell figyelni online bútorbolt kiválasztásakor?

A rohanó világban már minden könnyedén elérhető, akár pár kattintással. Számos bútorbolt kínálja portékáit, nekünk azonban nem a jó, hanem a legjobb döntést kell meghoznunk, a bútorokat ugyanis hosszú távra vásárolja az ember. Épp ezért érkezünk el rögvest az első állomáshoz: minőségi bútorok.

Általában a multik és a nagyobb bútorláncokra jellemző, hogy a tömegszerű, az országban mindenhol megtalálható és jelen lévő hatalmas ellátási láncokkal működve el kell árasztaniuk a globális piacot termékeikkel. Ezzel szemben a kisebb bútorkereskedők más, egyszereplős vagy néhány szereplős beszállítóval dolgoznak, épp ezért a túlzott tömegtermelés eleve ki van zárva esetükben, amely a minőség alapvető védjegye.

A minőségről nem csak a bútorbolt mérete, de az árak is árulkodóak. Természetesen a kereskedők haszonkulccsal dolgoznak, ezt nem vitatja senki, de az eleve magasabb árak az eleve magasabb gyártási minőséggel is társulnak. Érdemes tehát a hosszú távra tervezett, több éven keresztül elkísérő darabok esetén a minőséget, és nem az árat tekinteni.

A bútorok online böngészése egyedi élmény, minden vásárlónak. Ilyenkor beleképzeljük a monitoron látott terméket jövőbeli helyzetébe, kattintunk, és már várhatjuk is izgatottan a futárt.

Az online térben ezzel nem vagyunk egyedül, és ez a tényező számít a második kulcspontnak. Már mások is vásároltak kanapét, íróasztalt, komódot, aszalt vagy bármit, amit mi kiszemeltünk magunknak, hallgassunk az ő tapasztalataikra! Ehhez nem kell mást tenni, mint áttekintjük a vásárlói véleményeket, hiszen a vevőknek nem áll érdekükben dicsérni a boltot, ha ezt azonban mégis megteszik, az nagy elégedettségről tanúskodik. Ehhez kiváló módszer a kezdőlap vagy adott bútorhoz tartozó vélemények átvizsgálása, sőt, egy külön segítség számunkra a Turstindex, amely egy független értékelő alkalmazás, és rendszerezve mutatja meg számunkra adott bútorbolt értékeléseit:

https://www.trustindex.io/reviews/alibutor.hu

Az online bútorboltok kiválasztásánál fontos továbbá a termékleírás. Ezek olyan paramétereket tartalmaznak, amelyek segítségével könnyen megismerhető egy kanapé, komód, polc, íróasztal, szék mérete, elrendezése, bemutatása. Ez legtöbbször kiegészül a termék anyagának leírásával, sőt, sok esetben az elérhető színváltozatok is rögtön megmutatkoznak.

Végül rendkívül fontos paraméter a kapcsolódó szolgáltatások felderítése. Míg jellemzően egy fizikális üzletbe besétál az ember, rámutat egy termékre, és bajlódik a hazaszállítással, addig egy online bútorbolt sokkal többet nyújt: kiszállítást, jóváírást, kuponkedvezményeket stb.

Az AliBútor példának okáért saját futárokkal dolgozik, akik egyedi, órapontos leegyeztetés szerint szállítják ki a bútorokat. Ezt kiegészítve onlinePénztárca jóváírást vagy levásárolhatóságot biztosít, és folyamatosan nyújt a vásárlók számára kedvezménykódokat is.