Ajánló

Milyen franciaágy a tökéletes választás a gyerekünknek?

Milyen franciaágy a tökéletes választás a gyerekünknek?

Amikor a baba túl nagy lesz a kiságyhoz vagy a kiságyhoz, ideje eldönteni, melyik nagyobb ágy a legjobb választás. Felmerülnek a kérdések, hogy legyen-e franciaágy a gyerekszobában? A válasz erre a kérdésre nem mindenki számára ugyanaz. Íme néhány szempont, amit figyelembe kell venni, amikor gyermekünk számára megfelelő ágyat akarunk választani. Első és talán legfontosabb szempont, hogy mennyi helyünk van a szobában. Befér-e egy franciaágy vagy sarokkanapé esetleg kisebb ágy kell a megoldáshoz.

Mielőtt fontolóra vennénk, érdemes-e franciaágy vásárlásra adni a fejünket a gyerekszobában, érdemes elképzelni a szobában lévő teret. Mérjük meg a hálószobát, és döntsük el, hol helyezzük el a többi bútort, például íróasztal és vitrin, így meg tudunk bizonyosodni arról, hogy elegendő helye van a tervezett franciaágy számára. Elegendő helyet kell hagynunk ahhoz, hogy könnyen megkerülhessük az ágyat, hozzáférhessünk más bútorokhoz, és mindig legyen játszótér gyermekünk számára.

A helyen túl egy másik fontos szempont egy franciaágy ára. Hiszen nemcsak a keret megvásárlása kerülhet sokba, de egy ergonomikus matrac sem olcsó mulatság már manapság. Az ágyaknál, mint minden másnál, azt kapjuk, amit fizetünk, így a jobb minőségű ágy drágább lesz.

Felmerülhet a kérdés, hogy mekkora ágyra van szüksége egy 12 éves gyereknek. Általánosságban elmondható, hogy egy teljes méretű gyerekmatrac tökéletes lenne egy 12 éves gyerek számára, de az, hogy milyen gyorsan váltunk át egy teljes méretű matracra, az más kérdés. Egyes gyerekek gyorsabban nőnek, ami korábban indokolja az átmenetet, míg mások sokkal tovább tudnak egy kisebb ágyon aludni.

Ha van olyan helyzet, amikor gyermekünk társaságra vágyik vagy szüksége van rá – például amikor beteg vagy fél – a franciaágy lehet a legjobb megoldás. A nagy ágy jó helyet biztosít az olvasáshoz és a játékhoz. A gyerekünknek szánt franciaágy túl nagy lehet ahhoz, hogy azonnal erre váltsunk ezért például egy kis franciaágy nagyszerű középút lehet.

Végül mindenképp kérdezzük meg gyermekünket, hogy van-e neki személyes preferenciája. Vannak gyerekek, akik szeretik a hangulatos alvást, ilyenkor ideális választás lehet egy különálló ágy. Más gyerekek aktívan alszanak, hánykolódnak éjszaka, és a franciaágy jobb lehet, így garantáltan nem esik le este az ágyáról.