Ajánló

Jó megoldás-e a sarokkanapé alvásra?

Jó megoldás-e a sarokkanapé alvásra?

Sokan mindent megtennének azért, hogy eleget aludjanak, energikusnak érezzék magukat, hogy készen álljanak szembenézni a szokásos napi kihívásaikkal. A tökéletes fekhely megtalálása hosszú és idegörlő feladat. Ha azon gondolkodunk, hogy a kanapéágy vagy sarokkanapéágy is alkalmas lehet-e a franciaágy kiváltására, akkor mindenképp fontos vásárlás előtt tájékozódni és olyan sarokkanapé mellett letenni a voksunkat, ami kielégíti minden igényünket. Egy sarokkanapé is rendelkezhet olyan prémium matrac felülettel, amin kényelmesen tudunk aludni, de egy ilyen sarokkanapé megtalálása időigényes feladat. Ezentúl érdemes még figyelembe venni a sarok kanapé választáskor, hogy legyen benne tárolóhely az ágynemű számára.

Az ágynemű tárolón túl meg kell még tervezni a pontos elhelyezést is, hiszen nem elég, ha a sarokkanapé befér a szobába, annak kihúzott állapotában is tökéletesen illeszkednie kell annak a szobának a paramétereihez, ahol el szeretnénk helyezni. Elengedhetetlen tehát, ha kinyitható kanapét keresünk, akkor gondoljuk át hol szeretnénk aludni a szobában és mérjük le pontosan, hogy befér-e összecsukva és kinyitva egy kanapé a térbe.

Azokon a bútorokon, amiken lehet aludni is általában keményebbek a matracok, ennek ellenőrzését azonban semmiképp sem spórolhatjuk meg. Vásárlás előtt tehát fontos, hogy ne csak a mérettel, de a kanapé matracának minőségével is foglalkozzunk, mind összecsukott, mind pedig kinyitott állapotban. Attól függően, hogy mindennapi vagy inkább csak alkalmai használatra szánjuk a kanapét, eltérő mennyiségben lesz kinyitva, bár a mindennapi használatot egyértelműen megkönnyíti, azért ha csak keveset akarjuk kinyitni a széthúzható kanapét, akkor is jó, ha olyan szerkezetet választunk, ami minden különösebb gond nélkül nyitható és zárható, sok fejfájást meg tud spórolni egy ilyen bútordarab.

További fontos szempont még, egy ágyazható kanapé esetén, hogy mekkorra fekvőfelülettel rendelkezik, hiszen attól függően, hogy hányan akarják igénybe venni a kanapét, eltérő méretű fekvőfelületre van szükség. Azoknak, akik kis helyen is kényelmesen el tudnak aludni egy kisebb néhány személyes nyitható kanapé is jó megoldás, viszont azoknak, akik a nagyobb tereket szeretik alváskor egy nagyobb L alakú ülőgarnitúra lehet a jó megoldás.