Ajánló

Az ágyneműtartós franciaágy előnyei és hátrányai

Az ágyneműtartós franciaágy előnyei és hátrányai

Ahogy a tereink egyre kisebbé, otthonaink pedig kompaktabbá válnak, egyre inkább a többcélú bútorokat részesítjük előnyben, például egy tárolóval rendelkező francaiágy is egy ilyen okos és kompakt megoldás. A fényűző prémium megjelenéstől, a hatalmas tároló területektől, a szűk városi otthonoktól át, a növekvő megélhetési kiadásokon túl a egy franciaágy tárolóval helytakarékos és költséghatékony megoldás lehet. A tároló kialakítású ágyak megjelenésével egyre népszerűbbé válnak az olyan darabok is, mint a fiókos- vagy alsó ágyneműtartós ágyak.

Attól függően, hogy van-e szabad hely a szobában, választhatunk kétszemélyes és egyszemélyes ágyat is tárolóval. Ezzel a hálószobánk nemcsak stílusosnak és elegánsnak tűnik, hanem az alatta lévő tárolóval ellátott ágyak is okos megoldásokat kínálnak. Egy ilyen ágy ideális lehet a kisebb méretű hálószobákon túl a gyerekszobákba illetve a dolgozószobákba is, ahol nemcsak egy franciaágy, de egy íróasztal számára is helyet kell biztosítani.

Természetesen, az előnyök mellett azért találkozunk hátrányokkal is.

Az ágyneműtartós franciaágy előnyei közé tartozik a már említett okos helykihasználás. Az emberek nem szeretik a szűk helyeket, és a rendetlenség gyorsan felhalmozódhat, még kis területen is és napjainkban a tér gyorsan zsugorodik, egyre kisebb méretekre. Ezért kiemelten fontos, hogy minden négyzetcentimétert kihasználjunk, amit ki lehet használni a pakolásra és a rend megtartására.

Egy nagy ágyneműtároló alkalmas lehet arra, hogy a szezonális, éppen nem használt ruháinkat elpakoljuk benne. A szezonális dolgokat, például takarókat, paplanhuzatokat, párnákat bátran elhelyezhetjük az ágyneműtartóba. Ez a váltás sok helyet szabadít fel a gardróbszekrényekben, ahol tárolhatjuk a napi használati tárgyainkat, ruháinkat, táskákat stb. Ha egyszemélyes ágyneműtartós ágyunk van tárolóval, akkor értelemszerűen kevesebb hely lesz, mint egy nagyobb tárolós franciaágy belsejében, de még így is érdemes elgondolkodni egy ilyen ágy vásárlásán.

Az ágyneműtartós ágyak hátrányai mellé tartoznak, hogy nem könnyű a matrac felemelése minden alkalommal, amikor ki akarunk valamit szedni az ágyneműtartóból. Természetesen ez nem igaz akkor, amikor a gurulós vagy kihúzható a tároló. Továbbá a kihúzhatós tárolóágyaknál a matrac lecserélhető, amit szoktak is javasolni 5-10 évente.

Ha leváltanánk a franciaágyat valami másra, például egy sarokkanapé vásárlásán gondolkodunk, akkor meglehetősen nehéz eltávolítani az ágyat, elsőként például azokat a dolgokat kell kiszedni, amik a tárolórészben voltak. Nem könnyű tisztítani sem az ilyen ágyakat és kifolyhat vagy összegyűlhet szennyeződés az ágy alatt. Egy zárt vitrin ugyanúgy alkalmas lehet egyébként az ágyneműk és egyéb dolgok tárolására.