Ajánló

Honnan hiányzik egy fotel az otthonunkból?

Honnan hiányzik egy fotel az otthonunkból?

A hiányzik és a “jobb lenne, ha lenne” nem feltétlenül felcserélhető kifejezések. Kevesen érzik aktívan a hiányát egy fotelnek, azonban sokak fejében meg-megfordul a gondolat, hogy egy ilyen új bútor kellemesebbé, kényelmesebbé tenné az életüket. Az egyik ilyen bútordarab a fotel.

Milyen típusú fotelek léteznek?

Rengeteg különböző módon lehet kategorizálni a foteleket. Például szín és anyag szerint, de úgy is, hogy csak fotelként funkcionálnak vagy aludni is lehet rajtuk (nem elszundításra, szunyókálásra gondolunk). Ez utóbbiak neve a fotelágy, amely külsőre, legalábbis avatatlan szemek elsőre ránézésére egy átlagos fotelt látnak, de hozzáértő kezek néhány egyszerű mozdulattal valódi fekvőalkalmatossággá, ággyá tudják alakítani ezeket.

De nemcsak fotel és fotelágy létezik, van olyan fotel is, amellyel hintázni lehet, ez egyszerűen hintaszék néven fut (a nevezéktanban vannak különbségek: van, aki szerint egy hintaszék nem fotel, más szerint az, de itt a nomenclatura kevésbé lényeges).

A fotelek között pedig létezik egy prémium kategória is, a kényelem és relaxálás szerelmeseinek. Ez a kategória masszázsfotel néven fut általában, és ez azoknak való, akik szeretik az olyan technológiai újításokat, amelyek segítségével valóban királyoknak érezhetjük magunkat. Sőt, a történelem során a legtöbb királynak nem volt lehetősége arra, hogy egy igazi masszázsfotellel dögönyözze a fáradt izmait, ízületeit, tagjait.

Honnan hiányzik, hova illik a leginkább egy fotel?

A nappali az a szoba, ahova a legtöbben újabb ülőalkalmatosságot keresnek egy kényelmes fotel “személyében”. De ez nem azt jelenti, hogy egy gyerekszobába nem lenne jó ötlet fotelt szerezni, amelyből kényelmes nézhetjük, ahogy a gyerekeink játszanak – vagy amelyben ők maguk is leülhetnek pihenni vagy megcsodálni a legújabb építményüket. Az utóbbi időben még gyerekfotelek is megjelentek a piacon, amelyek általában a felnőttek súlyát is gond nélkül elbírják, azonban sokszor nem elég szélesek a szülők méreteihez.

Egy fotel vásárlásakor el lehet feledkezni a konvenciókról és a lakás bármelyik részére el lehet helyezni egy ilyen ülőalkalmatosságot.