Ajánló

A vitrin nemcsak az arisztokrata otthonok tartozéka

A vitrin nemcsak az arisztokrata otthonok tartozéka

Az, hogy melyek az emberiség legnagyobb találmányai, az igencsak vitatható. De az üveg mindenképpen valahol az első oldalon vagy oldalakon található. Nyilvánvaló, hogy szükség van üvegre az otthonunkban, a közlekedésben (szélvédők, lámpák, tetőablak stb.) és sokak életét megkönnyíti és otthonát megszépítik a belső térben, bútorokon használt üvegek: a különböző vitrinek, legyen szó fali vagy üveg vitrinről vagy egy klasszikus vitrines szekrényről, ezek nem véletlenül általánosan elterjedtek és népszerűek.

Egy fali vitrin ideális otthoni kiállítótér lehet, ahol biztonságban, tisztán tarthatók az ott tárolt tárgyak, azonban bárki megcsodálhatja őket bármikor, aki ellátogat hozzánk.

Egy üveg vitrin egészen modern, sőt, futurisztikus ízt adhat otthonunknak, akár arról van szó, hogy modern lakberendezést akarunk otthon meghonosítani teljes egészében, vagy arról, hogy ezzel az egy darabbal hozunk egy kis jövőbeli hangulatot otthonunkba.

Egy vitrines szekrény esetében pedig a stílusok még sokrétűbbek, mint az előző két esetben. Hiszen egy vitrin visszaadhatja az 1960-as, ’70-es és ’80-as évek hangulatát, de a francia Napkirály versailles-i udvarának hangulatát is vagy egészen futurisztikus 21. századi trendeket is. És persze a három lehetőség között körülbelül bármit, itt a választék tényleg óriási.

De nemcsak a régimódi arisztokratikus / retró / modern / futurisztikus és hasonló stílusok között válogathatunk, hanem a felhasznált anyagokból is (ilyenek a fa, mint például tölgy, sosna/vadtölgy, sonoma tölgyfa és sok más faanyag, a különböző fémek is.

Hagyományosan porcelánok, díjak, trófeák és hasonlók kerülnek a vitrinek látható részébe, azonban ezek nincsenek kőbe vésve. Tányérok, tálak, bekeretezett fényképek, szuvenírek, de akár egy router is kerülhet ide.

Ha pedig a modern / futurisztikus szavakat hallva (vagyis olvasva) indult el a fantáziánk a lakberendezés újabb berkeiben, akkor érdemes utánaolvasni, hogyan lehet LED lámpákkal még inkább jövőbeli hangulatot teremteni otthon.