Ajánló

A franciaágy kiválasztását ne vegyük félvállról

A franciaágy kiválasztását ne vegyük félvállról

Amikor alvásról van szó, akkor nagy figyelmet kell fordítani mind az ágykeret, mind a megfelelő matrac kiválasztásának. Az előbbinél rendkívül fontos, hogy beleilleszkedjen a lakás miliőjébe és erős, kitartó, masszív legyen, míg az utóbbi esetében a kényelemtől fog függni az, hogy jól alszunk-e éjszaka, amely végső soron nagyban befolyásolhatja az egészségünket és a nappali jólétünket is.

Egy ágykeret kiválasztásánál az egyik legegyszerűbbnek tűnő kérdés az, hogy egyszemélyes ágy vagy francia ágy legyen-e a következő bútordarabunk. Azonban még akkor is, ha egyedül élünk, a franciaágy jobb megoldás lehet. Akkor persze nem, ha egy nagyon kis lakásban élünk, ahová be sem fér egy franciaágy kellemesen és / vagy ha egészen biztosak vagyunk benne, hogy az adott lakhelyen nem lesz társunk. De ismerjük a mondást: soha ne mondjuk, hogy soha.

A franciaágy kiválasztása során a méret is rendkívül fontos: a hagyományos, átlagos duplaágy mérete 140 cm-es szélességű (míg a szokásos hossz 2 méteres), azonban főleg azoknak, akik nagyobbak és / vagy többet mozognak éjszaka, érdemes lehet 160 vagy 180 cm szélességű franciaágyat választani.

Egyébként az ágy keveseknek kizárólag csak alvó alkalmatosság, bár a legtöbbeknek ez a fő funkciója ennek a bútordarabnak. De van, aki legszívesebben az ágyból néz filmeket, sorozatokat: akár lapopon, akár nagy képernyőn, a reggeli lustálkodás, az esti olvasás, beszélgetés is itt történik gyakran.

Az egészség és kényelem szempontjából a matrac kiválasztása rendkívül fontos, ez elsősorban az alvásra vonatkozik. Így mindenképpen érdemes olyan keménységű (puhaságú) matracot választani, amin komfortosan el lehet tölteni életünk (jó esetben) harmadát.

Az ágy amellett, hogy rajta fekve vagy ülve segítségünkre van, főleg éjszaka, de mint megjegyeztük, reggel és este is gyakran, tárolóként is segítségünkre lehet. És elsősorban nem az ágy alá bemászó házi kedvencekre, beguruló mindenféle játékra, hanem a beépített tárolókkal rendelkező ágyakra gondolunk. Ezekbe pedig abszolút bármi kerülhet, a szokásos ágyneműk és párnák mellett (vagy helyett) lehet ez játékok, téli ruhák és cipők vagy bármi más “raktára” is.