Ajánló

Könyvespolc ötletek, inspirációk

Könyvespolc ötletek, könyvespolc kék fotelekkel és lámpával

A megfelelő könyvespolc kiválasztása nem csupán a könyvek tárolását oldja meg, de egyedivé és hangulatossá varázsolja a szobát is. Bár Magyarországon még elsősorban a hagyományos könyvespolcok hódítanak, de az interneten számos ötletes megoldást is találhatunk. A kreatív könyvespolc ötletek megvalósításával te is egyedi és hangulatos teret hozhatsz létre otthonodban. Nézzünk most meg ezek közül néhányat!

Kreatív könyvespolc ötletek

A legtöbb lakásban kisebb vagy nagyobb mennyiségben találhatók könyvek. Az igazi könyvszerelmeseknél pedig kardinális kérdés, hogy hogyan, milyen módon tárolhatják könyveiket. Erre mutatunk most néhány kreatív ötletet:

 • Ahelyett, hogy egyforma polcokat választanál, kísérletezz a formákkal és méretekkel! Kombinálj nyitott és zárt polcokat, fiókokat és rekeszeket, hogy egyedi és izgalmas kompozíciót hozz létre!
 • A régi létrák remekül mutatnak könyvespolcként, és rusztikus hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek. A lécekből egyedi polcrendszert is építhetsz.
 • Használd ki a könyvek színpompás borítóit, és rendezd őket színkódok alapján. A polcokat is feldobhatod egy kis festékkel, tapétával, vagy dekorációs matricákkal.
Kreatív könyvespolc ötletek
 • A könyvespolc nem csupán a könyvekről szól. Díszítsd növényekkel, fényképekkel, gyertyákkal, vázákkal, vagy egyéb könyvespolc dekoráció tárgyakkal.
 • A beugrók, szekrények teteje, vagy akár a lépcső alatti tér is remek hely lehet egy kis otthoni könyvtár kialakításához.
 • Ha kis lakásban élsz, a helytakarékos megoldások kulcsfontosságúak. Válassz beépített könyvespolcot, sarokpolcot, vagy akár egy ágy fölé szerelhető polcrendszert! A beépített könyvespolcok nem csupán praktikusak, de tökéletesen illeszkednek a térbe, és egyedivé varázsolják a helyiséget.
 • A kétoldalú polcos szekrény pedig térelválasztás szempontjából is tökéletes választás lehet és az sem utolsó szempont, hogy ezen bizony jó sok könyv elfér.

Fali könyvespolc ötletek

A fali könyvespolcok remek megoldást nyújtanak a könyvek stílusos és helytakarékos tárolására. Akár kis lakásban élsz, akár csak egy kis plusz tárolóhelyre van szükséged, a fali polcok tökéletes választást jelentenek. Nézzünk most néhányat a fali könyvespolc ötletek közül:

 • A lebegő polcok modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek. Választhatsz különböző méretű és anyagú polcokat, hogy illeszkedjenek a lakásod stílusához. Például ez a fali könyvespolc tökéletes választás lehet:
Fali könyvespolc
 • A háromszög polcok egyedivé és játékossá varázsolják a falat. Különböző színekben és méretben kaphatóak, így könnyedén megtalálhatod a tökéletes darabot.
 • Az egyenes fali könyvespolc az egyik legegyszerűbb, mégis legelegánsabb könyvespolc-kialakítás, amely a ház bármelyik helyiségében jól mutat.
 • A csempés polcok rusztikus és vintage hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek. Használhatsz régi csempéket, vagy akár újakat is vásárolhatsz.
 • A létra polc egyedi és praktikus megoldás a könyvek tárolására. Különböző méretű létrákat használhatsz, és akár festheted is őket, hogy illeszkedjenek a lakásod stílusához
 • A raklap polc egy olcsó és praktikus megoldás a könyvek tárolására. Különböző méretű raklapokat használhatsz, és akár festheted is őket, hogy illeszkedjenek a lakásod stílusához.
 • A kört imitáló könyvespolcokkal pedig igazán eredeti formavilágot teremthetsz az otthonodban.

Ha a fenti kreatív könyvespolc ötletek meghozták a kedved, hogy igazán hangulatossá varázsold az otthonod, akkor válogass bátran az AliBútor webáruház kínálatából, a közel 100 könyvespolc közül.